© Foto: Oberösterreich Tourismus GmbH/Stefan Mayerhofer: Natur erleben in den Wäldern in Oberösterreich
Natur erleben in den Wäldern in Oberösterreich
Hledám
Hledat
Zavřít

Nejkrásnější túry po vrcholcích hor

Z horských vrcholů v Horním Rakousku se nabízejí výhledy, které berou dech. Vystoupejte nahoru a užijte si fascinující výhled!

Následující fotogalerii si můžete prohlížet pomocí tlačítek s šipkami (vlevo, vpravo).

Schafberg (1.783 m), Wolfgangsee

Hora Schafberg patří k nejvýraznějším horským vrcholkům Horního Rakouska. Je optimální zkombinovat turistický výšlap na vrchol s jízdou v nostalgické „zubačce“ Schafbergbahn - nejpříkřejší parní ozubnicové dráze v celém Rakousku. Můžete využít nejrůznější výchozí body a zvolit si jednu z mnoha variant výstupu na Schafberg. Na cestu se můžete vydat třeba od některého ze tří jezer, která Vám tímto chceme představit:

  • Z městečka Tiefgraben u jezera Mondsee se můžete vydat na dvouhodinovou túru po turistické stezce č. 20 s tím, že poslední úsek až na vrchol zdoláte ozubenou dráhou Schafbergbahn.

Více informací

  • Z městečka St. Wolfgang se vypravíte na tříhodinovou túru k vrcholu nejprve po stezce Auerriesenweg a pak navážete na stezku Purtschellersteig

Více informací

  • Z městečka Unterach u jezera Attersee se stezkou s několika horolezeckými úseky dostanete za přibližně 4,5 hodiny nad horskou pastvinu Eisenau-Alm, k jezeru Suissensee a přes „nebeskou bránu“ Himmelspforte až na vrchol.

Více informací

 

Großer Priel (2.515 m), Hinterstoder

  • Délka: 20 km
  • Čas: 9,5 hodiny
  • Převýšení: 1 900 m
  • Možnost občerstvení a přenocování: Chata Priel-Schutzhaus

 

Nejvyšší vrchol Große Priel patří k nejvyšším vrcholkům horského masivu Totes Gebirge. Vysokohorská túra vede skalnatým terénem s několika jednoduchými horolezeckými úseky. Výchozím bodem je malebné jezero Schiederweiher, odkud za 2,5 hodiny dorazíte k horské chatě Prielschutzhaus, kde se budete moci posílit před tříhodinovým výstupem na vrchol. Až dorazíte na vrchol Große Priel budete si moci vychutnat velkolepý výhled na okolní hory.

Více informací

 

Turistický okruh Bärensteinrunde, Aigen-Schlägl

  • Délka: 11 km
  • Čas: 3,5 hodiny
  • Převýšení: 487 m

 

Na cestu se vydáte z městečka Aigen-Schlägl v regionu Böhmerwald směrem na horu Bärenstein, ze které je fantastický výhled na přehradní nádrž Lipno na Vltavě, v Jižních Čechách a na rodiště Adalberta Stiftera - obec Horní Planá (Oberplan), na celou Šumavu i na její rakouskou část Böhmerwald, za dobré viditelnosti můžete dohlédnout dokonce až k Alpám.

Více informací

Kontakt & Service

Oberösterreich Tourismus Information
Freistädter Straße 119
4041 Linz

Telefon +43 732 221022
E-Mail info@oberoesterreich.at
Web www.oberoesterreich.at