© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Schneeschuwandern im Mühlviertel in der Nähe von Bad Zell.
Hledám
Hledat
Zavřít

Salzkammergut Trophy Gravel Bike Trainingsstrecke C

 Interaktivní výškový profil

Stáhnout GPS data
Vytvořit PDF

CZ: Tour-Details

výchozí místo: 4822 Bad Goisern am Hallstättersee
Cílové místo: 4822 Bad Goisern am Hallstättersee

délka trvání: 6h 9m
délka: 66,1 kilometer
Výškové metry (vzestupně): 1.194m
Výškové metry (sestupně): 1.194m

nejnižší bod: 498m
nejvyšší bod: 1.502m
Obtížnost: těžký, -á,-é
Kondice: velmi těžký, -á, -é
panoráma: výlet snů

povrch cesty:
štěrk, suť, Ulice, Turistická cesta, Ostatní

powered by TOURDATA

Jste připraveni na šotolinovou túru ve vnitřní části Solné komory? Šotolinová trasa Salzkammergut Trophy je každoročně největší výzvou pro gravel bikery během legendárního závodu Salzkammergut Trophy v oblasti Dachstein Salzkammergut. Na této tréninkové trase mezi Hallstattem a Gosau se můžete vydat na šotolinové dobrodružství i během cyklistické sezóny!


Jezero Gosau, Hallstattské jezero, nádherná alpská krajina, majestátní ledovce,... tato šotolinová cyklotrasa je plná zajímavostí!

Vrchol šotolinové tréninkové trasy Salzkammergut Trophy C

Tréninková trasa Salzkammergut Trophy Gravel Bike je nejen dobrodružstvím z hlediska kondice , ale také snem z hlediska krajiny. Zde se vám dostane plné nálože Solné komory Dachsteinu. S Hallstattským jezerem, Hallstattem, vodopády Waldbachstrub, salašemi Gosau a jezerem Gosau včetně Dachsteinu se jedná o vrcholovou trasu par excellence ve Vnitřní Solné komoře.

Šotolinová cyklotrasa

Na rozdíl od závodu nezačíná tréninková trasa v Obertraunu, ale v Bad Goisernu u Hallstattského jezera. Z parkoviště v centru vede trasa nejprve přes město k výjezdu na Goisern Süd. Zde vede cyklostezka nebo silnice, která vás dovede k venkovskému hostinci "Zur Post ". Odtud trasa pokračuje pod Arikogel k jezeru Untersee, odkud to není daleko k Hallstattskému jezeru.

Po silnici R2, Ostuferradweg, nakonec dojedete na kole podél Hallstattského jezera do Obertraunu. Krátce pojedete po velkolepém visutém mostě přes nejhlubší část Hallstattského jezera, než se vám otevřou první výhledy na město Hallstatt, které je na seznamu světového dědictví UNESCO. Trasa pokračuje do Obertraunu a k bazénu. Ideální místo ke koupání během letní túry. Za koupalištěm projíždíte také kolem oficiálního místa startu šotolinové soutěže Salzkammergut Trophy.

Poté se vydáte směrem na Hallstatt. Od roku 2018 se mohou gravel bikeři vyhnout prudkému stoupání na Salzberg a tréninková trasa vede také přímo nahoru do údolí Echerntal. Nyní vás čeká přibližně 1 000 metrů stoupání. Trasa vás povede do kopce po asfaltové silnici přes Echern, kolem Waldbachstrubu, s obdivem k členité hoře Plassen, až k nejvyššímu bodu trasy - Durchgang Alm.

Po relativně krátké jízdě dojedete k Rossalmu, ideální zastávce k doplnění zásob před začátkem dlouhého sjezdu do jednoho z nejkrásnějších míst Solné komory. Projedete kolem Löckenmoosu a poté kolem Ebenalmu, než dorazíte k vrcholu: jezeru Gosau a majestátnímu ledovci Dachstein! Zde musí být čas na rychlé foto!

Po krátkém oddechu od dlouhého a náročného sjezdu vede šotolinová cesta po silnici Gosausee k pile a malému mostu. Tam se pokračuje po cestě Gosaubachweg, stranou od dopravního ruchu. Minete údolní stanici lanovky Hornspitz a Dachsteinkönig a pokračujete venkovskou částí Gosau am Dachstein. Člověk by si skoro mohl myslet, že se v obci nachází horská pastvina, protože trasu lemuje spousta ovcí, krav a koní. Pokračujete takzvaným pohádkovým lesem až k rybníku Gosau.

Teď už asfalt volá! Pokračujte po hlavní silnici dolů k Gosauzwangu - hranici mezi Bad Goisern/Gosau/Hallstatt. Hlavní silnice vlevo vede do Bad Goisern. Zde se na kole krátce projedete podél Hallstattského jezera, než se vrátíte k vjezdu do Bad Goisern Süd a nakonec do výchozího bodu.

Další důležité informace o šotolinové cyklistice najdete zde.


Zažijte 360stupňové panorama Bad Goisernu v přímém přenosu....

Parkování
  • parkovací místa: 50
  • parkovací místa pro tělesně postižené: 2
  • Parkoviště pro autobusy: 5
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné pro skupiny
  • Vhodné pro jednotlivce
  • Vhodné s přáteli
  • Vhodné ve dvou
Výhodné roční období
  • jaro
  • léto
  • podzim

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.


Salzkammergut Trophy Gravel Bike Trainingsstrecke C
Tourismusverband Dachstein Salzkammergut
Kirchengasse 4
4822 Bad Goisern am Hallstättersee

telefon +43 5 95095 - 10
E-Mail goisern@dachstein-salzkammergut.at
web dachstein.salzkammergut.at
https://dachstein.salzkammergut.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku navštiv nás na Instagram navštiv nás na Pinterest náš videokanál na Youtube Navštivte naši stránku na Wikipedii

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

 Interaktivní výškový profil

Stáhnout GPS data
Vytvořit PDF

CZ: Tour-Details

výchozí místo: 4822 Bad Goisern am Hallstättersee
Cílové místo: 4822 Bad Goisern am Hallstättersee

délka trvání: 6h 9m
délka: 66,1 kilometer
Výškové metry (vzestupně): 1.194m
Výškové metry (sestupně): 1.194m

nejnižší bod: 498m
nejvyšší bod: 1.502m
Obtížnost: těžký, -á,-é
Kondice: velmi těžký, -á, -é
panoráma: výlet snů

povrch cesty:
štěrk, suť, Ulice, Turistická cesta, Ostatní

powered by TOURDATA