Hledám
Hledat
Zavřít

Gravel Bike Runde durchs Weißenbachtal

  • vhodné pro rodiny
  • kulinářsky zajímavé
  • okružní cesta

 Interaktivní výškový profil

Stáhnout GPS data
Vytvořit PDF

CZ: Tour-Details

výchozí místo: 4822 Bad Goisern am Hallstättersee
Cílové místo: 4822 Bad Goisern am Hallstättersee

délka trvání: 3h 5m
délka: 29,3 kilometer
Výškové metry (vzestupně): 642m
Výškové metry (sestupně): 642m

nejnižší bod: 478m
nejvyšší bod: 808m
Obtížnost: lehký, -á, é
Kondice: střední
panoráma: skvělé panorama

povrch cesty:
Asfalt, štěrk, suť, Ostatní

powered by TOURDATA

Na šotolinovém kole údolím Weißenbachtal v Bad Goisernu u Hallstattského jezera a pak nahoru k Ewige Wand. Nechybí ani občerstvovací zastávky se slanými pochoutkami a skvělými panoramatickými výhledy. Tento cyklistický zážitek v Solné komoře Dachsteinu na vás čeká v příjemné atmosféře a mimo hlavní silnice na šotolinovém kole.



Na šotolinovém kole přes slavnou Věčnou stěnu

Solná komora Dachsteinu je ideální oblastí pro jízdu na šotolinovém kole, hustá síť vyčištěných lesních cest, fantastické výhledy, ostré sjezdy a útulné občerstvovací zastávky s vydatnými pochoutkami. Trasy navrhl správce trasy Salzkammergut Mountain Bike Trophy Bernhard Höll, který je již léta vášnivým a nakaženým gravel bikerem. Zná výhody šotolinové cyklistiky v oblasti Dachstein Salzkammergut a zná všechny trasy, které jsou ideální pro závodní terénní kola.


Parkoviště pro šotolinovou cyklistiku

Ale teď už pojďme na kolo. Túra začíná na parkovišti Bad Goisern Mitte, kde můžete své vozidlo zaparkovat zdarma. Alternativou jsou parkoviště za budovou HAND.WERK.HAUS. Salzkammergut, u nádraží Bad Goisern nebo na parkovišti Stampfl. Na všech těchto parkovištích můžete během minuty vyrazit na šotolinovou cyklotrasu přes Weißenbach.

Šotolinová cyklistika v Bad Goisern - trasa

Trasa začíná na parkovišti v Bad Goisern. Při průjezdu turistickou kanceláří prosím tlačte kolo kvůli místním obyvatelům. Vyplatí se krátká zastávka v kanceláři, rádi vám zodpovíme všechny dotazy a poskytneme zasvěcené tipy ohledně trasy!

Skutečný start je na Obere Marktstraße až ke křižovatce s velkou lípou. Na křižovatce odbočte doprava směrem k evangelickému kostelu, kolem něj přes Traunský most, pak doprava kolem penzionu Mörtlmühle a opět doprava. Pokračujte několik set metrů podél řeky Traun k zdravotnímu středisku Hanuschhof, kolem něj a po klidné místní komunikaci se dostanete do údolí Weißenbachtal.

Zde máte první příležitost zastavit se na jídlo v restauraci Weissenbachwirt. Pokud se rozhodnete pokračovat, bude další příležitost později. Po několika metrech dojdete na rozcestí k Chorinsky-Klause.

Na levé straně je méně stoupání, ale rychlejší sjezdy; na pravé straně je více stoupání, ale mírnější sjezdy. Vyberte si, co vám vyhovuje nejvíce. Kromě jízdy na koni jsou zde i některé zajímavosti, jako například Chorinsky-Klause, stinný les, Brunntal Alm a výhledy na Ewige Wand. Po této příjemné smyčce budete opět projíždět kolem Weißenbachwirt. Po zastávce na občerstvení nebo další jízdě vás trasa povede přes areál zámečnictví Deubler a poté po cyklostezce do Lauffen an der Traun.

Vyrazte na šotolinovou cyklotrasu Highlight Ewige Wand

V Lauffenu přejedete na kole přes most přes Traun a přes poutní místo do čtvrti Anzenau. Za zážitkovým muzeem Anzenaumühle vede lesní cesta vlevo nahoru k Věčné zdi! Ewige Wand je "sdílená stezka", na které se pohybují horští cyklisté, cyklisté na e-MTB, pěší turisté, horolezci a mnoho dalších. Protože je však výhled na Hallstattské jezero, Dachstein Krippenstein a Bad Goisern na Hallstattském jezeře tak krásný, není důvod tudy projíždět příliš rychle. Opatrnost se doporučuje zejména ve dvou tunelech. Za Ewige Wand pokračuje trasa lesem k chatě Rathlucken Hütte, kde se vyplatí další zastávka.

Od chaty Rathlucken Hütte následuje krátké stoupání, než se trasa rychle vrátí po panoramatické silnici zpět do údolí do Bad Goisern. V údolí za Moserwirtem odbočte vlevo do Kirchengasse, průchodem u turistické kanceláře (prosím, znovu zatlačte) k výchozímu bodu na parkovišti Bad Goisern Mitte.


Zažijte 360stupňové živé panorama Bad Goisernu.....


další informace:
  • kulinářsky zajímavé
  • okružní cesta
  • možnost zajistit stravu

detaily Mountainbike - horké kolo
  • jízdní technika, technika jízdy: střední
Parkování
  • parkovací místa: 50
  • parkovací místa pro tělesně postižené: 2
  • Parkoviště pro autobusy: 5
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné pro skupiny
  • Vhodné pro mladistvé
  • Vhodné pro seniory
  • Vhodné pro jednotlivce
  • Vhodné s přáteli
  • Vhodné ve dvou
Výhodné roční období
  • jaro
  • léto
  • podzim

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.


Gravel Bike Runde durchs Weißenbachtal
Tourismusverband Inneres Salzkammergut
Kirchengasse 4
4822 Bad Goisern am Hallstättersee

telefon +43 5 95095 - 10
E-Mail goisern@dachstein-salzkammergut.at
web dachstein.salzkammergut.at
https://dachstein.salzkammergut.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku navštiv nás na Instagram navštiv nás na Pinterest náš videokanál na Youtube Navštivte naši stránku na Wikipedii

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

 Interaktivní výškový profil

Stáhnout GPS data
Vytvořit PDF

CZ: Tour-Details

výchozí místo: 4822 Bad Goisern am Hallstättersee
Cílové místo: 4822 Bad Goisern am Hallstättersee

délka trvání: 3h 5m
délka: 29,3 kilometer
Výškové metry (vzestupně): 642m
Výškové metry (sestupně): 642m

nejnižší bod: 478m
nejvyšší bod: 808m
Obtížnost: lehký, -á, é
Kondice: střední
panoráma: skvělé panorama

povrch cesty:
Asfalt, štěrk, suť, Ostatní

powered by TOURDATA