Hledám
Hledat
Zavřít

Jezero Mondsee

Mondsee am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
zpráva o stavu vody
zpráva z:
19.04.2024 - 13:30 Hodina, hodiny
Water temperature:
8.4°
pramen:
Hydrographischer Dienst Oberösterreich

Málokterá jiná rekreační oblast nabízí takovou rozmanitost jako okolí Mondsee a Irrsee. Jezero Mondsee je známé především pro své rozmanité možnosti vodních sportů. Při teplotě jezera až 27 °C se není čemu divit!
Pestré koupání slibuje například Alpenseebad Mondsee se svým zábavním vodním parkem a nespočtem dalších atrakcí, stejně jako středisko vodního lyžování.
Surfing a plachtění jsou klasikou vodních zážitků v Mondsee, zatímco SUP boarding nebo dokonce SUP jóga (tj. jóga na stand-up paddle boardu), kitesurfing, vodní lyžování nebo wakeboarding čekají jen na to, až je objevíte. Pro všechny vodní sporty jsou připraveny kurzy vhodné pro rodiny s dětmi a také možnost zapůjčení sportovního vybavení. Kromě vodních sportů je v nabídce nespočet dalších outdoorových aktivit:

Kromě mnoha možností, které nabízí jezero Mondsee, mají obyvatelé to štěstí, že žijí v nedotčené kulturní a přírodní krajině. Evropská přírodní rezervace (Mondsee-Attersee) a mnoho přírodních rezervací a přírodních památek jsou známkou odpovědnosti, kterou jsme převzali za naši vlast. V naší vlasti nacházejí důležité prostředí různí vzácní živočichové a rostliny.

Ale kromě aktivit a přírodních krás jezera Mondsee má také stejnojmenné město Mondsee co nabídnout a ne nadarmo je považováno za nejrušnější centrum v Solné komoře. Koná se zde celkem 600 akcí ročně. Kromě tradiční slavnosti u jezera, která se koná 1. srpnový víkend, Cyklomaratonu 5 jezer, půlmaratonu, živých vystoupení místních hudebníků a klubů se pět dní v týdnu konají uprostřed náměstí a na ulici Herzog-Odilo-Straße.
Nejlépe se o tom přesvědčit na vlastní oči! Pohodlně usazeni v některé z četných kaváren na chodníku se sklenkou dobrého vína můžete relaxovat a poslouchat hudbu, když se den chýlí ke konci.

Bezva!
dosažitelnost / příjezd

Z dálnice sjedete ve směru Mondsee (centrum) a už po 100 m spatříte jezero.

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • ryby
  • veslování
  • plavání / koupání
  • platnit, plachty
  • surfování / kiting
  • potápění / přístrojové potápění
  • vodní lyže / wakeboarding
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Jezero Mondsee
Mondsee
5310 Mondsee am Mondsee

telefon +43 6232 2270
E-Mail info@mondsee.at
web www.mondsee.at
http://www.mondsee.at

kontaktní osoba

Tourismusverband Mondsee Irrsee
Dr. Franz Müller Straße 3
5310 Mondsee am Mondsee

telefon +43 6232 2270
E-Mail info@mondsee.at
web www.mondsee.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA