© Foto: Oberösterreich Tourismus GmbH/Stefan Mayerhofer: Natur erleben in den Wäldern in Oberösterreich
Natur erleben in den Wäldern in Oberösterreich
Hledám
Hledat
Zavřít

Nejlepší vyhlídkové body a vyhlídkové plošiny

Připravili jsme pro vás nejúžasnější vyhlídky a nejskvělejší vyhlídkové plošiny, s fantastickými výhledy na nejkrásnější horská panoramata. Ve dnech s dobrou viditelností umožňují především ideální výhled do dálky, při kterém si vychutnáte pohled na malebnou krajinu Horního Rakouska.

Five fingers

Vyhlídkovou plošinu nazvanou 5fingers - „5 prstů“ najdete v horském masivu Dachstein, má tvar ruky a byla vybudována 400 m nad propastí. Z horské stanice lanovky Dachstein-Krippenstein na ni dojdete pěšky za 20 minut. Každý z pěti prstů je ztvárněn jinak – od rámu jako na obrazu, přes průhlednou skleněnou podlahu až po dalekohled, každý „prst“ nabízí jiný adrenalinový zážitek a zároveň nádherný výhled na městečko Hallstatt, které je součástí Světového kulturního dědictví, na Halštatské jezero a na Solnou komoru (Salzkammergut).
Gurmánský tip: Sýrové špecle (Käsespätzle), a kynutý ovocný knedlík (Germknödel) v restauraci Lodge am Krippenstein

Odkaz na vyhlídkovou plošinu 5fingers

 

Vyhlídka na Schlögenský meandr „Schlögener Blick“

Zvláště na podzim nabízí údolí Dunaje zvláště krásný pohled na okolní krajinu. Schlögenský meandr je velice osobité místo – Dunaj zde na své cestě ze Schwarzwaldu do Černého moře vytváří dvojitou zákrutu a dvakrát mění svůj směr. Shora z vyhlídky Schlögener Blick si můžete vychutnat nejkrásnější výhled na zákruty Dunaje. Nejlépe je navštívit tuto vyhlídku během podzimního turistického výletu.

Odkaz na vyhlídku Schlögenský meandr

 

Welterbeblick - Salzwelten Hallstatt 

Trochu jiný pohled na Hallstatt! Z Hallstattu jezdí na Salzberg lanovka. V horní stanici lanovky, 360 metrů nad střechami Hallstattu je vybudována vyhlídková plošina. Z trojúhelníkové plošiny se naskýtá jedinečný výhled na městečko Hallstatt, zařazené do Světového kulturního dědictví UNESCO a na Solnou komoru (Salzkammergut). Tato vyhlídková plošina je skvělou příležitostí zažít vzrušení z dechberoucího výhledu na panorama Alp.

Odkaz na vyhlídkovou plošinu Welterbeblick

 

Rozhledna s výhledem na Vltavu Moldaublick

Bývalá 24 metrů vysoká vrtná věž na těžbu ropy v Ulrichsbergu v regionu Böhmerwald vás po vystoupání 137 schodů zavede do skoro nadoblačných výšek. Shora budete mít skvělý výhled na přehradní nádrž Lipno v České republice, jedno z největších přehradních jezer v Evropě a také na obec Horní Planá (Oberplan) s rodným domem spisovatele Adalberta Stiftera.

Odkaz na vyhlídkovou věž Moldaublick 

 

Vyhlídka Stoderer Weitblick

K vyhlídkové plošině "Stoderer Weitblick" se dostanete pěšky asi za hodinku, po cestě dlouhé 4,2 kilometrů. Zvláště na podzim budete za svou námahu odměněni úžasnými výhledy na okolní horské masivy regionu Pyhrn-Priel.

Odkaz na vyhlídku Stoderer Weitblick

 

Rozhledna „Panormaturm Wurbauerkogel“

Unikátní, 21 metrů vysoká rozhledna na hoře Wurbauerkogel poskytuje fascinující výhled na panorama hor, které ji obklopují. Za dobré viditelnosti můžete spatřit 21 dvoutisícovek a spoustu dalších horských vrcholků. Díky informačním panelům v každém podlaží, na kterých je znázorněno panorama okolních hor, není určení názvů okolních vrcholů žádný problém.

Odkaz na rozhlednu Panoramaturm Wurbauerkogel

Kontakt & Service

Oberösterreich Tourismus Information
Freistädter Straße 119
4041 Linz

Telefon +43 732 221022
E-Mail info@oberoesterreich.at
Web www.oberoesterreich.at