Hledám
Hledat
Zavřít

St. Florian

St. Florian, Oberösterreich, Österreich
Vítejte v poutním místě sv. Floriána - patrona Horního Rakouska. Zvláštní atmosféru dodává obci kanovnický klášter augustiniánů a jméno hudebního skladatele Antona Brucknera. Zažijte vzrušující cestu do světa umění, kultury, hudby a přírody v dokonalé harmonii. V roce 1996 se pořádala v obci St. Florian již potřetí Hornorakouská zemská výstava, která s sebou přinesla řadu zajímavých expozic a akcí.
Ale i v »normálních letech« může St. Florian nabídnout svým obyvatelům i návštěvníků rozmanitý kulturní a rekreační program.

Pro hosty i domácí stojí za prohlídku:

Barokní komplex kanovnického kláštera augustiniánů s řadou zajímavých detailů: klášterní bazilika s Brucknerovými varhanami, které jsou známé a slavné i v hudebním světě za hranicemi země, hrob s ostatky Antona Brucknera, cenná klášterní knihovna se 130 000 svazky - mj. 800 rukopisů a 800 inkunábulí (první produkty tiskařského umění - vytištěny v období 1445 až 1500).

Historická hasičská zbrojnice s expozicí o vývoji hasičství - od kbelíku na hašení až po parní stříkačku.

Kulturní krajina »Sumerauerhof«: v jednom z typických čtvercových statků je umístěna expozice lidového umění sedláků a řemeslníků z posledních čtyř století. Objekt slouží i jako kulisa pro četné akce.

Hornorakouské lovecké muzeum na zámku Hohenbrunn: výstava uměleckohistorických objektů dokumentuje vývoj lovectví a rybářství (hlavně v Horním Rakousku). Barokní zámek slouží i jako působivé prostory pro konání společenských akcí.

kontakt & servis


St. Florian
Marktgemeindeamt Sankt Florian
Leopold-Kotzmann-Straße 1
4490 St. Florian

telefon +43 7224 4255 - 0
E-Mail gemeinde@st-florian.ooe.gv.at
web www.st-florian.at
https://www.st-florian.at

Služby & informace

Tourismusverband Donau Oberösterreich
Lindengasse 9
4040 Linz

telefon +43 732 7277 - 888
E-Mail info@donauregion.at
web www.donauregion.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA