Hledám
Hledat
Zavřít

Tragwein

Tragwein, Oberösterreich, Österreich
Trhová obec Tragwein leží asi 30 km severovýchodně od zemského města Lince a její správní území se rozprostírá na cca 40 km2. Žije zde asi 3100 obyvatel. Tragwein nabízí mnoho přírodních krás a je oblíbeným výletním cílem turistů, kteří sem přijíždějí na výlety nebo na dovolenou. K rozmanitým volnočasovým nabídkám patří pěší turistika, cyklistika, plavání a mnoho dalšího.   
​ V místě se nachází mnoho pamětihodností, zčásti opředených pověstmi, a kulturní památníky. Tragwein nabízí četné možnosti, jak trávit volný čas v různých spolcích a organizacích. Centrum je výchozím bodem pro četné trasy pro pěší turisty, nordic walking, běžce, a to různých stupňů náročnosti. Jezero Tragwein s koupalištěm označil jeden deník za druhé nejlepší hornorakouské koupaliště. Velkoryse vybavené, přírodní koupaliště nabízí ve volném čase za příznivé ceny zábavu a dobrodružství pro celou rodinu.
 
Náměstí dominuje gotický farní kostel se zajímavou křížovou klenbou. Obyvatelé Tragweinu i obec samotná se snaží o rozkvět města, kdy realizuji různá úspěšná opatření, jak dokazují různá ocenění obce. Náměstí tvoří důstojný rámec pro četné církevní a kulturní oslavy.
 
Výtečnými specialitami Vás bude hýčkat místní gastronomie. Na odbyt jdou potraviny dodávané přímo farmáři, kteří je nabízejí ve farmářském obchodě vždy v pátek od 14 do 18 hod. a v sobotu od 8 do 12 hodin.
 
Navštivte naši zříceninu hradu Reichenstein
Malý klenot leží v idylickém údolí Waldaisttal. Zřícenina hradu dokládá pohnuté dějiny od 13. století. Díky činnosti Kulturního sdružení zřícenina hradu Reichenstein se podařilo odkrýt četná tajemství, jako například fresky z doby kolem roku 1600. Zřícenina je výletním cílem a místem, ve kterém jsou uváděna divadelní představení, kde se konají vernisáže, oslavy atd. Zajímavou prohlídku spojenou s četnými příběhy z minulých století hradu si můžete objednat u pana Ing. Hubera na telefonním čísle +43 7263 / 88543. Navštivte též zámeckou kapli se sochou rytíře Christopha Hayma v životní velikosti, rytířský sál a museum Waldaiststöckl-Museum, které přibližuje faunu a flóru údolí Waldaisttal.
 
Pozoruhodnosti a volnočasové nabídky
Náměstí obce, farní kostel s křížovou klenbou, zřícenina hradu Reichensteinu, jezerní koupaliště, zimní hala, turistické a běžecké stezky, běžkařské stopy.       

kontakt & servis


Tragwein
Marktgemeindeamt Tragwein
Markt 33
4284 Tragwein

telefon +43 7263 88255
fax +43 7263 88255 - 19
E-Mail gemeinde@tragwein.ooe.gv.at
web www.tragwein.at
http://www.tragwein.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku Navštivte naši stránku na Wikipedii

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA