Hledám
Hledat
Zavřít

Pregarten

Pregarten, Oberösterreich, Österreich
Pregarten – mladé město na říčce Aist
​​ Od známého Kulturního centra Bruckmühle vychází turistická stezka, vhodná pro rodiny, malé i velké turisty, a vedoucí kolem četných kulturních památek nádherným údolím Feldaisttal. Přímo u Kulturního domu najdete dostatek míst na parkování, také nádraží je vzdáleno jen pouhé dvě minuty pěší chůze. Delší výpravy až do Kefermarktu a Wartbergu ob der Aist s možností vrátit se vlakem a restaurace v Kulturním domě činí z Pregartenu ideální výchozí bod pro turistické výpravy. Romantická turistická stezka podél říčky Feldaist směrem na Kefermarkt vede k historickým stavbám, jako je hamernický mlýn, vystavený v 16. století. Kolem někdejší panské koupele, obří skalní formaci na dně řeky, a krásného biotopu narazíte na smolné kameny z dob minulých.   
 
Mlýn Kumpfmühle, vystavený zřejmě ve 12. až 13. století, je asi nejkrásnějším úsekem údolí Feldaistattales. Od mlýna Kumpfmühle máte možnost jít dále do Kefermarktu nebo se po druhé straně řeky vrátit opět k mlýnu Bruckmühle.
 
Pro pěší turisty a běžce má zvláštní kouzlo chráněná krajinná oblast Untere Feldaist se svými divoce romantickými skalisky, kulturní dům „Kulturhaus Bruckmühle“ nabízí svým návštěvníkům různorodé kulturní programy a také pro sportovce je připravena bohatá nabídka, jako třeba zážitkové koupaliště Lagune, hřiště na plážový volejbal, tenisové kurty, fotbalová hřiště, minigolf, krytý plavecká hala se saunou a mnoho dalšího.
 
Život obce určují především četné aktivity asi 80 spolků. 

kontakt & servis


Pregarten
Stadtamt Pregarten
Stadtplatz 12
4230 Pregarten

telefon +43 7236 2255
fax +43 7236 2255 - 50
E-Mail stadtamt@pregarten.ooe.gv.at
web www.pregarten.at
http://www.pregarten.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA