Hledám
Hledat
Zavřít

Freistadt

Freistadt, Oberösterreich, Österreich

Položené v rozlehlé proláklině údolí kopcovité Mlýnské čtvrti (Mühlviertel) leží romantický Freistadt. Chráněno mohutnou zámeckou věží a dvěma městskými branami svádí město k výletu do minulých dob a k prohlídce dobře zachovaných městských hradeb a idylických uliček, náměstí a dvorů.

Kulturní a pivovarnické město Freistadt se může pyšnit dlouhou historií.
Tým freistadtských městských průvodců Vás doprovodí na Vaší cestě ze středověku až do Freistadtu současnosti. Vychutnejte si atmosféru středověkého města, objevte skryté dvory, tajuplná zákoutí a poznejte, jaké stopy na městě a lidech zanechal běh století.

Pivovarnická obec Freistadt – tradiční průmysl za historickými hradbami. Ve starém městě Vám hostinští s radostí nabídnou ochutnávku ušlechtilého Freistadtského piva. Nabízeny jsou prohlídky města s nebo bez ponocného, freistadské jízdy v kočáře, návštěva Zámeckého muzea Mlýnské čtvrti (Schlossmuseum) a prohlídky pivovaru.

Muzeum ve freistadtském zámku, který byl postaven ve 14. století, vlastní 20.000 exponátů, které Vám přinesou dobrý přehled o kultuře a historii Mlýnské čtvrti (Mühlviertel) a města Freistadt. Celkově lze sbírky muzea rozdělit do čtyř tematických oblastí: Vlastivěda, řemeslo, historie města a malba na sklo. Působivý výhled ze zámecké věže na historické město dělá z návštěvy Zámeckého muzea nezapomenutelný zážitek.

Přeshraniční kulturní okruh - dějepisná stezka „Řemesla na řece (Gewerbe am Fluss)“ vede romantickým údolím Thurytal. Zde fungovalo v 18. stoletá přes 20 kovářů, kteří vyráběli kosy. V renovované kovárně 2. Thuryhammer si při ukázkovém kování můžete prohlédnou práci dřívějších „černých baronů (Schwarze Grafen)“.

Rezervace a informace v turistickém centru!

  • 7.800obyvatel

  • 13 km²plocha

  • 560 m nadmořská výška

  • 48.51, 14.51GPS souřadnice

Z Lince dál po dálnici Mühlkreisautobahn směr Praha (40 km)
Z české hranice směr Linec (15 km)


Z Lince vlakem po Summerauské dráze k nádraží Freistadt
(3 km vzáleno od centra)
Linec nádraží - Freistadt
Nejbližší letiště: Linz Hörsching

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

Nejlepší zážitky a zajímavosti

kontakt & servis


Freistadt
Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt
Waaggasse 6
4240 Freistadt

telefon +43 5 07263 - 21
mobilní +43 664 8325756
E-Mail freistadt@muehlviertel.at
web www.muehlviertel-almfreistadt.at/
web freistadt.city/pro-freistadt/
https://www.muehlviertel-almfreistadt.at/
https://freistadt.city/pro-freistadt/

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku navštiv naši galerii fotek na strámce Flickr Navštivte naši stránku na Wikipedii

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA