Hledám
Hledat
Zavřít

Marktgemeindeamt Altenberg bei Linz

Altenberg bei Linz, Oberösterreich, Österreich
  • domácí zvířata povolena
  • vhodné za každého počasí

Historie obce Altenberg

Krásný a okouzlující výletní cíl Altenberg, který leží na jižním úpatí vrchoviny Mühlviertel v překrásném prostředí, je díky své poloze ve výšce 593 metrů a dalekým výhledům známý jako "balkón Lince". Altenberg nabízí panoramatický výhled na Mühlviertel i přes zemské hlavní město Linec do centra Horního Rakouska a na úpatí Severních vápencových Alp.

Kromě výhody blízkosti zemského hlavního města Lince (cca 8 km) nabízí Altenberg také klid, atmosféru a atmosféru venkovské obce. Kromě široké nabídky sportovního vyžití v obci Altenberg můžete využít také pestrý kulturní program v Linci, který je takříkajíc "na dosah ruky".

Neolitické artefakty svědčí o tom, že náš region byl alespoň občas obýván kočovným loveckým a sběračským obyvatelstvem. V předkřesťanské době se zde usadily keltské kmeny Bojerů a Naristerů. Předpokládá se, že po zmatcích při stěhování národů a avarských nájezdech se zde v 8. století usadili Slované z Gallneukirchenské pánve. Připomínají to slovanské kořeny názvů obcí Weitrag a Kulm. V 9. století přišli s první kolonizační vlnou bavorští osadníci. Název obce Bayring z tohoto období naznačuje etnickou příslušnost obyvatel. Během tohoto prvního období osídlování a christianizace, o kterou velmi intenzivně usilovalo pasovské opatství, byla většina území obce zrekultivována.

Vzhledem k vazbám této oblasti na Pasov není překvapivé, že první zmínka o obci se objevuje v pasovské listině z roku 1245. "Dominus Karolus de Alkenperge" se objevuje jako předposlední svědek potvrzovací listiny pasovského biskupa Rüdigera z 31. října 1245 o přivtělení Grundackera III. ze Steyru k panství Wildberg. O pouhé tři roky později se však místopisný název "Altenperge" objevuje také v pasovské listině.

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • WC
  • místnost pro přebalování
  • zajištěné stravování
  • Vhodné za každého počasí
  • Domácí zvířata povolena

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Marktgemeindeamt Altenberg bei Linz
Marktplatz 1
4203 Altenberg bei Linz

telefon +43 7230 7255
E-Mail gemeindeamt@altenberg.at
web www.altenberg.at/
https://www.altenberg.at/

kontaktní osoba
paní Birgit Zimmermann, Mag
Marktplatz 1
4203 Altenberg bei Linz

telefon +43 7230 7255
E-Mail gemeindeamt@altenberg.at
web www.altenberg.at/

Zákonné kontaktní údaje

Marktgemeindeamt
Altenberg bei Linz
Marktplatz 1
AT-4203 Altenberg bei Linz

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA