Hledám
Hledat
Zavřít

Bergmannsschanze

Ampflwang im Hausruckwald, Oberösterreich, Österreich
Bývalý skokanský můstek v Ampflwangu.

Souřadnice: 48°05'03.5 "N 13°32'22.5 "E

Historie:

Bergmannsschanze byla postavena samotným lyžařským klubem Ampflwang v oblasti Lukasberg krátce po založení klubu v roce 1952. Ve stejné době byla vybudována také sjezdovka. Skokanský můstek se nacházel na kousku lesa ve Wolfsegg-Traunthaler a byl otevřen 15. února 1953. Těchto prvních závodů se zúčastnilo asi 1000 diváků.
Již o dva roky později byl skokanský můstek rozšířen na bod K 55 metrů, a tedy o 20 metrů. Nájezd měl délku 57 metrů a bylo možné na něj dosáhnout z pěti různých pozic. Kromě tohoto skokanského můstku byl postaven také menší 30metrový můstek, díky němuž se Ampflwang stal také regionálně zajímavým místem pro skoky na lyžích. V roce 1967 bylo lyžařskému klubu povoleno pořádat hornorakouské mistrovství země v klasickém lyžování a v roce 1970 dokonce rakouské školní a mládežnické mistrovství země v klasickém lyžování.
V té době se však v oblasti můstku těžilo uhlí, což znamenalo, že od roku 1971 již nebylo možné pořádat žádné další závody. Kvůli zásahům a nakonec i propadům do terénu byl pak konec skokanské éry v Ampflwangu zpečetěn.

Z původního areálu zůstal pouze betonový nájezd velkého můstku a ocelová konstrukce nájezdové věže, nájezd malého můstku a věž pro rozhodčí. I ty však postupně rekultivuje příroda, zejména les.

Více informací: http://www.skiclub-ampflwang.at/

Archiv skokanského můstku: http://www.skisprungschanzen.com/DE/Schanzen/AUT-%C3%96sterreich/OO-Ober%C3%B6sterreich/Ampflwang+in+Hausruckwald/2174/.

  • stále otevřeno (24/7)
  • vstup volny

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Bergmannsschanze
Tourismusbüro, Hauptplatz 8
4843 Ampflwang im Hausruckwald

telefon +43 7675 2479
E-Mail ampflwang@tourismus-hausruckwald.at
web www.tourismus-hausruckwald.at
https://www.tourismus-hausruckwald.at

kontaktní osoba

Tourismusverband Ampflwang im Hausruckwald

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA