Hledám
Hledat
Zavřít

Programmierschule für Kinder im Mühlviertel

Hagenberg im Mühlkreis, Oberösterreich, Österreich

Programování je budoucnost - s námi se naučíte nejdůležitější základy zábavnou formou od našich odborníků. Při pravidelné účasti získáte na konci kurzu certifikát!

Pro koho je škola programování určena?

Zúčastnit se mohou děti a mladí lidé ve věku od 10 do 15 let. Nevyžadují se žádné předchozí znalosti a účast je zcela zdarma.

Kdy se konají programovací schůzky?

Setkáváme se celkem 6krát v příslušném semestru v našich prostorách v Hagenbergu. Na začátku je nutné se jednorázově přihlásit - počet míst je omezen.

Pro účast ve škole programování je nutné se zaregistrovat online. V každém semestru je 6 termínů a kurzy jsou založeny na Code Studiu, takže se v rámci týmu zábavnou formou naučíte základy informatiky. Začínáme společně s blokovým programováním, a proto neočekáváme žádné předchozí znalosti programování.

Informace pro děti

Naučte se programovat zábavnou formou ve škole programování COUNT IT Group

Co je to škola programování?

Ve škole programování se zábavnou formou naučíte základy programování. Pokud již umíte programovat, chceme vaše dovednosti dále optimalizovat.

Jak škola programování funguje?

Škola programování se koná v 6 termínech v našich prostorách v Hagenbergu.

Po přihlášení se těšíme na vaši pravidelnou účast. Není však povinností účastnit se každého sezení. Na první sezení je však nutné se přihlásit.

Co budeme ve škole programování dělat?

Chceme vás zábavnou formou seznámit se světem programování pomocí programů vhodných pro děti. Různé úrovně obtížnosti umožňují zažít úspěch začátečníkům i pokročilým programátorům.

Pravidla ve škole programování

Dobrá komunita potřebuje několik pravidel, aby mohla fungovat:

  • Učení by vás mělo bavit.
  • Jsme tým - to znamená, že si navzájem pomáháme řešit programátorské výzvy.
  • Nechceme "hrát počítačové hry", chceme se společně učit programovat.
  • S technickým vybavením zacházíme opatrně.
  • Těšíme se na všechny vaše dotazy. Nezapomeňte: neexistují hloupé otázky!
  • Ať už jde o začátečníka nebo pokročilého - každý je vítán.
  • Projevujeme ohleduplnost jeden k druhému.
  • Rádi se dělíme o své úspěchy, aby se ostatní mohli poučit a navázat na ně.

Informace pro rodiče

Co je to škola programování?

Škola programování je platforma pro děti a mladé lidi, kteří se chtějí naučit programovat, protože v dnešní době se bez programování téměř neobejdete. Proto věříme, že programování je budoucnost - i pro naše děti. Proto jsme se rozhodli založit první školu programování v Mühlviertelu.

Kroužky programování pro děti jsou již velmi populární, zejména v Asii a USA, ale v Rakousku jsou zatím méně známé. To chceme změnit, a proto od dubna 2019 dáváme v pravidelných intervalech k dispozici naše odborníky, kteří zábavnou formou učí děti poznávat svět programování. Děti, které se zajímají o techniku, se naučí programovat software pomocí programů vhodných pro děti. Různé úrovně obtížnosti umožňují zažít úspěch začátečníkům i pokročilým.

Je pro nás důležité, aby na prvním místě byla kreativita a zábava, protože v naší škole programování se chceme zaměřit na společné objevování, růst, týmovou práci, mentoring a sebeorganizované učení a experimentování. Chceme, aby se s námi děti ponořily do světa technologií, počítačů a softwaru.

Je programování pro děti a mládež důležité?

Programování se stále více stává novou kulturní technikou. V budoucnu bude každé zaměstnání vyžadovat digitální znalosti nebo alespoň základní porozumění digitálním technologiím. Programovací jazyky vyvinuté speciálně pro děti navíc mohou posílit jejich mediální dovednosti, protože mohou vytvářet interaktivní příběhy. Dalším pozitivním aspektem je, že programování podporuje čtenářské dovednosti a matematické porozumění dětí.

Programování zatím není nedílnou součástí každodenního školního života. Škola programování může rozšířit perspektivu dětí a mladých lidí s ohledem na jejich budoucí volbu povolání, protože dobří technici jsou dnes velmi žádaní. Děti tak mohou zjistit, zda by je technické povolání v oblasti vývoje softwaru mohlo zajímat.

Jakškola programování funguje?

Naši motivovaní mentoři společně s dětmi programují, aby rozvíjeli nebo rozšiřovali jejich programátorské dovednosti. Nejdůležitější pro nás je, aby děti společné učení bavilo a mohly si vyzkoušet nové věci.

Pracujeme s programy vhodnými pro děti a dbáme na to, aby obsah byl vhodný pouze pro děti. Škola programování by neměla být místem pro společné hraní počítačových her, ale měla by se zaměřit výhradně na výuku programování.

Jaké jsou náklady?

Škola programování je zcela zdarma. Bezplatné je také použití zapůjčeného vybavení.

Může moje dítě přijít, pokud již má znalosti programování?

Každé dítě, které se zajímá o svět programování, je vítáno. Ať už se jedná o začátečníky nebo pokročilé, rádi přivítáme každého a vyhovíme individuálním potřebám dětí. Ve škole programování děti podporujeme v tom, aby si společně něco vyzkoušely, vzájemně si pomáhaly a sdílely své zkušenosti a dovednosti se svými vrstevníky. Tím se také podporují sociální dovednosti a týmová spolupráce.

Na co si mají dát rodiče pozor?

Děti musí do školy programování přivést a vyzvednout z ní dospělá osoba. Rodiče nemusí být během programovací školy přítomni, protože za dohled nad dětmi jsou zodpovědní naši mentoři.
Rádi bychom během sezení pořizovali fotografie a videa, která budeme zveřejňovat na našich kanálech sociálních médií a na našich webových stránkách za účelem dokumentace akce. Pokud si nepřejete, aby bylo vaše dítě fotografováno, uveďte to prosím v registračním formuláři nebo zašlete v tomto smyslu poznámku osobně nebo e-mailem na adresu schule@countit.at.

Co si má mé dítě přinést?

Pokud máte vlastní notebook nebo chytrý telefon, vezměte si jej prosím s sebou. V případě, že s sebou notebook nebo chytrý telefon mít nemůžete, poskytneme vám zařízení k zapůjčení.

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné pro děti (10 - 14 roky / roků)
  • Vhodné pro mladistvé

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Programmierschule für Kinder im Mühlviertel
Softwarepark Hagenberg - Firma countit, Softwarepark 49
4232 Hagenberg im Mühlkreis

telefon +43 7236 20077 - 0
E-Mail schule@countit.at
web dd.countit.at/programmierschule?kai…
https://dd.countit.at/programmierschule?kaid=anfrageooeat

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA