Hledám
Hledat
Zavřít

Brauerei PFESCH OG - Mitglied der Bierregion Innviertel

Treubach, Oberösterreich, Österreich
  • vhodné za každého počasí
  • vhodné pro skupiny

Gscheit stoak & vogelwüd - Pivovar Pfesch Martina Erlingera vznikl jako společný projekt tří mužů milujících pivo, kteří v posledních letech vybudovali malý pivovar za aktivní podpory své rodiny.

Martin Erlinger - portrét
Jeden muž, tři zaměstnání - starosta, zemědělec, sládek

Muž, který si vystřihl skvělou postavu na mnoha jevištích - Martin Erlinger není ten, kdo o svém životě sní, ale ten, kdo své sny žije. A ty se mu splnily, protože když začal s přáteli vařit vlastní pivo, dařilo se mu tak dobře, že brzy potřeboval druhý padesátilitrový kotel. Treubacher Kellerbier, Weizenbier, Pils a Weichnachtsbock z pivovaru Pfesch OG, založeného v roce 2014, opouštějí pivovar v úhledných lahvích a ručně vyrobených dřevěných nosičích.

Gscheid stoak & vogelwüd
Spousta věcí v životě se prostě stane, aniž by bylo třeba předem velkolepě plánovat. Název vánočního bocku splňuje svůj slib. Protože někdy se název na etiketě objeví až po lahvování.

Martin Erlinger se vyzná v mnoha oblastech. Pochází vlastně ze strojírenského oboru, ale svou vášeň pro výrobu něčeho vzácného (= piva) z přírodních surovin nyní proměnil v profesi a nebojí se žádných dalších výzev. Innviertler, který je rád mezi lidmi, který má jako starosta vždy otevřené ucho a snaží se řešit problémy - často úspěšně.

Martin Erlinger je otevřený, zvědavý na vše nové, sympatický, upřímný a pro "každou blbost". Není tedy divu, že pro Biermärz 2019 přišel s mimořádně originálním doprovodným programem. "Přiložte ruku k dílu," zní jeho motto, když zve všech deset dalších pivovarníků z pivního regionu Innviertel. To neznamená, že bude zvonit na steinové stopky, ne, bude to keramika.

Téměř současně se založením pivovaru přebírá Erlinger hospodářství svých rodičů a pokračuje ve výrobě ekologických špaldových produktů. Jeho rodiče se starají o slepice. Oba jsou připraveni pomoci všude tam, kde je potřeba pomocná ruka, a kdo má čas, najde ho ve "farmářském obchodě".

"Jsem tam skoro pořád, alespoň přes den"
Martin Erlinger, starosta Treubachu, je farmář a sládek. Tady se spojují tři velká B, nebo jak se to v Innviertelu říká: zemědělec - sládek - starosta.

Jak se tomuto ambicióznímu muži z regionu Innviertel daří skloubit své úkoly?

Práce na farmě - tam mám svůj Leit.
Práce v obci - tu zvládá vedoucí úřadu a jeho tým.
No a jediné, co mi zbývá, je vaření piva - to je záležitost šéfa a samozřejmě to dělám sám (smích).

Ne, je potřeba velmi dobrý time management, aby se všechny úkoly daly dělat dobře a efektivně - a samozřejmě podpora jak na farmě mých rodičů, tak na obecním úřadě, říká opět vážně Erlinger.

Jako starosta Treubachu (2015) se stará o celou řadu záležitostí v obci. Erlinger však stále projevuje smysl pro humor, když se nasouká do kostýmu Ježíška a navštíví děti v mateřské škole. Činí tak samozřejmě s patřičnou vážností a diskrétností, která se od Mikuláše vyžaduje.

Mateřská a základní škola jsou pro něj obzvlášť důležité. Proto se snaží, aby jeho základní škola s 32 dětmi zůstala ve vesnici co nejdéle, protože je pro obec důležitým záchranným bodem. Svou obec vnímá jako dobré místo k životu, ideální pro rodiny s možností trávení volného času a klubového vyžití i krátkých cest do velkých podniků v okresech Braunau a Ried.

Erlinger se nevyhýbá odpovědnosti a nebojí se žádného úkolu. Od října 2018 zastává funkci předsedy dozorčí rady turistického sdružení s'Innviertel. "Region Innviertel je třeba dále rozvíjet a ještě více zviditelnit za jeho hranicemi. Digitalizace a sociální média otevírají nové, rozmanité marketingové možnosti a vzrušující pole působnosti," vysvětluje nadšeně Erlinger.

Martin Erlinger se angažuje také v hasičském sboru. Patnáct let byl velitelem hasičského sboru v Pfendhubu (Treubach) a podílel se i na (téměř) všem ostatním, například na nové aréně pro horská kola Kobernaußerwald.

Informační rám:
Pivovar Pfesch je společným projektem tří mužů milujících pivo, kteří za aktivní podpory rodiny vybudovali v posledních letech malý pivovar.

Chcete-li popsat pivovar Pfesch, pak použijte tato slova: malý podnik, minipivovar, koníček tří mužů, který se stal větším projektem, známým také jako Pfesch.

Vše začalo nápadem v kanceláři, který podnítil sen o vaření vlastního piva doma. Po dlouhém zkoumání byly zakoupeny různé nástroje a v roce 2011 byly zahájeny první velmi úspěšné pokusy o vaření piva.
Byla založena společnost Pfesch OG, pivovarské zařízení bylo rozšířeno, hospodářská místnost na statku, který Erlinger provozuje, byla přestavěna na pivovar a od roku 2014 se v pravidelných intervalech vaří pivo. Erlingerovi dobře posloužila jeho dlouholetá kariéra ve strojírenství.

Když je konec, tak je konec
Při výrobě je velmi důležité používání přírodních, neupravených surovin. Martin Erlinger a jeho přátelé a obchodní partneři se snaží získávat suroviny co nejvíce z místních zdrojů a vést podnik co nejudržitelněji a nejekologičtěji - zejména proto, že je tak malý. Výsledkem je, že pivo je k dispozici do vyprodání zásob, a když je hotové, tak je hotové. A tak to ještě nějakou dobu zůstane, protože v souladu s heslem "malé a jemné" se pivo prodává pouze z farmy nebo na vybraných akcích. Díky dobré síti pivovarníků si však pivo Pfesch můžete vychutnat nejen v regionu Innviertel, ale i ve zbytku Rakouska.
"Vaříme pivo, protože nás to baví."
Pivovar Pfesch je stále poměrně mladý a je provozován na částečný úvazek.
Pivo se nefiltruje ani nepasterizuje, nechutná vždy stejně, ale vždy chutná dobře a je mu dopřán čas, který potřebuje ke zrání. Proces vaření piva se vyznačuje také láskou k experimentování.

Pod heslem "Pfesch dir Eine" se skrývá:
kurzy vaření piva až pro 14 osob
prohlídky pivovaru až pro 15 osob
Prodej na farmě v obchodě na farmě Erlinger - Pfendhuber.
Otevírací doba Po - Pá: 16:00 - 18:00; So 09:00 - 12:00 nebo po domluvě / prodej přes domovskou stránku

Navštivte prosím také domovskou stránku přidružené ekologické farmy Erlinger, a to pod:
Biohof Erlinger | Regionální produkty ze špaldy v našem farmářském obchodě (biohof-erlinger.at)

  • po dohodě

dny pracovního klidu / zavírací dny
  • Neděle
  • svátek
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
možnosti placení
Jiné možnosti platby
placení v hotovosti
Innviertelský kupon
  • AMA region zážitků
  • země požitků Horní Rakousko
  • Bierregion Innviertel
  • Vhodné za každého počasí
  • Vhodné pro skupiny
  • Vhodné pro seniory
  • Vhodné s přáteli
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Brauerei PFESCH OG - Mitglied der Bierregion Innviertel
Pfendhub 3
5272 Treubach

mobilní +43 676 7787090
E-Mail martin.erlinger@pfesch.at
web www.pfesch.at
web www.biohof-erlinger.at/
http://www.pfesch.at
https://www.biohof-erlinger.at/

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku Navštivte náš blog
kontaktní osoba
pan Ing. Martin Erlinger
Pfendhub 3
5272 Treubach

mobilní +43 676 7787090
E-Mail martin.erlinger@pfesch.at
web www.pfesch.at

Zákonné kontaktní údaje

Brauerei PFESCH OG
Martin Erlinger
Pfendhub 3
AT-5272 Treubach
martin.erlinger@pfesch.at
http://www.pfesch.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA