Hledám
Hledat
Zavřít

Harbe Aist Entsprung

Sandl, Oberösterreich, Österreich
Schwarze Aist
Schwarze Aist na své cestě sbírá několik potoků, nejprve na sever, pak na západ a na jih, včetně Harbe Aist, který pramení v jižní části obce Sandl.
Díky bažinatému charakteru oblasti kolem Schwarze Aist má řeka typickou hnědou barvu. Na horním toku se řeka nazývá Schwarze Aist a teče jihovýchodním směrem přes zalesněné oblasti a malé osady. Jižně od tržního města Weitersfelden se Schwarze Aist vlévá do Weiße Aist, od tohoto místa se hlavní řeka nazývá Waldaist. V obci Hohensteg protéká společně se svým největším přítokem Feldaist. Název Aist se používá pro přibližně 15 km dlouhý úsek řeky od soutoku Feldaistu a Waldaistu po soutok s Dunajem.

Zvláštní živočišné druhy: Na řece Aist se nachází první rakouské středisko pro chov perlorodky říční. V Mühlviertelu se vyskytuje velká část místní populace vyder. V Aistu pod Schwertbergem žije početná populace zlatého karase, velmi vzácného druhu malé ryby. V chladném a vlhkém klimatu roklinových lesů v dolním Feldaisttalu se cítí jako doma zejména salamandra ohnivá.

Zvláštní druhy rostlin: měsíčnice vytrvalá, široká škála kapradin a mechů (zejména v chráněné krajinné oblasti Feldaisttal, která leží mezi Klausmühle a Kriehmühle).

Ekologický stav Aistu: Ekologický stav Aistu se pohybuje od dobrého po středně dobrý. Zvýšený obsah fosforu v některých úsecích, zejména na dolním toku.

  • vstup volny

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Harbe Aist Entsprung
Sandl 24
4251 Sandl

telefon +43 7944 8255
E-Mail gemeinde@sandl.ooe.gv.at
web de.wikipedia.org/wiki/Waldaist
web www.flussdialog.at/ooe/index.php?id…
http://de.wikipedia.org/wiki/Waldaist
http://www.flussdialog.at/ooe/index.php?id=164

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA