Hledám
Hledat
Zavřít

Erdställe im Gasthaus Wösner

Münzkirchen, Oberösterreich, Österreich
Ze sklepa domu se do "podzemí" vstupuje otvorem v podlaze. Prvních několik metrů chodby je lemováno krásnými jasany. Po 4,5 metrech se dostanete do příčné chodby se třemi sedacími výklenky ve tvaru čtyřlístku na severním konci, které jsou z velké části zakryty výplňovým materiálem. Jihozápadní konec příčné chodby tvoří zasypaná pomocná stavební šachta, která je rovněž napojena na úsek chodby o úroveň výše.
Po 1,5 metru se rozvětvená chodba stáčí v pravém úhlu doprava a snižuje svou výšku na 0,70 metru, takže je nutné plazit se po čtyřech. O to větší bude tvůj údiv, až se dostaneš ke kruhovému skluznému tubusu, který překonává výškový rozdíl 2,7 metru od podlahy chodby ke stropu horní úrovně. Abyste se dostali nahoru, můžete využít vytesané výklenky.
V horním patře jsou v jižní boční uličce opět dva výklenky k sezení. V severní části hlavní chodby se nachází již zmíněná zasypaná pomocná stavební šachta. Jižní konec chodby má tvar písmene T a dva výklenky k sezení zde umožňují přiměřeně pohodlné setrvání.

Extrémně vysoká skluzná roura dokazuje, že stavitelé této zemní stáje rozhodně nebyli lidé malého vzrůstu.
Zdá se, že se tato stavba dochovala v původním stavu. Nevysvětleno však zůstává velké množství výplňového materiálu, který ve spodní úrovni dosahuje tloušťky 40 cm. V této 25,3 m dlouhé zemní stáji se nachází celkem 8 výklenků k sezení.
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Erdställe im Gasthaus Wösner
Hofmark 12
4792 Münzkirchen

telefon +43 7716 7240

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA