Hledám
Hledat
Zavřít

Schloss Katzenberg

Kirchdorf am Inn, Oberösterreich, Österreich
  • domácí zvířata povolena
  • vhodné pro skupiny

Hrad Katzenberg leží na staré římské cestě z Altheimu do Pasova v obci Kirchdorf am Inn a nachází se ve čtvrti Katzenberg.

⚜ V roce 1196 je budova v listině zmiňována jako majetek pasovských biskupů a je označována jako hrad Chotzenperig. V roce 1251 biskupství propůjčilo tvrz hrabatům z Ortenburgu, kteří ji spravovali prostřednictvím fojtů. Mezi ně patřili Wernhart von Chumbrechting a Otto von Ritzing. Od roku 1300 do roku 1525 drželi tvrz v léno Mautnerové z Burghausenu. Po nich následovali Schwarzensteinové. Po smrti Hanse Wolfa Schwarzensteinera v roce 1595 zdědil majetek jeho zeť hrabě Burkhard von Taufkirchen. Za jeho potomků byl hrad v 17. století přeměněn na palác a zbarokizován. V roce 1629 byl hrad vážně poškozen požárem. Během bavorského povstání v roce 1705 byl Katzenberg dobyt sedláky. V roce 1798 koupil hrabě Josef Albert Matthias von Taufkirchen panství Forchtenau a Aurolzmünster, která spojil s Katzenbergem. V roce 1819 se Walpurga, dcera posledního hraběte z Taufkirchenu, provdala za Františka Xavera hraběte Aham zu Neuhaus. Ten však v roce 1830 prodal Katzenberg baronu Karlu von Pflummern, čímž byl opět oddělen od Forchtenau a Aurolzmünsteru. V roce 1885 panství koupil Max Pfliegl a v roce 1895 dánský baron Waldemar von Thienen-Adlerflycht. V té době byl k zámku připojen pivovar. V roce 1931 získali panství současní majitelé, továrnická rodina Steinbrenerů.

⚜ V přízemí zámku se nachází muzeum modlitebních knih a knihařství, kde jsou vystaveny nádherné bible, modlitební knížky a kapesní kalendáře. Důležitou součástí expozice je také několik starých knihařských strojů a nástrojů. Muzeum dokumentuje nakladatelskou a knihařskou historii bývalé firmy Johann Steinbrener, která v době svého největšího rozkvětu zaměstnávala až 1000 lidí a měla pobočky ve více než 65 zemích.

⚜ Vstup do bývalého barokního parku zdobí dvě postavy atletů, známých jako borgesští šermíři. Kamenné postavy usazené na podstavcích vytvořil známý a velmi talentovaný barokní sochař Bernhard Michael Mandl.

⚜ Podle historických předloh byly staré zahrady znovu oživeny v projektu "Historické zahrady na hostinci" u příležitosti Zemské výstavy 2004. Návštěvníkům je představena divoká a romantická krajinná zahrada zámku Katzenberg se starými stromy, růžemi, jarními květinami a keři.

⚜ Růžová zahrada bude v roce 2017 kompletně obnovena z výtěžku vánočního trhu 2016.
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • zajištěné stravování
Servis
  • prohlídka
členské slevy
  • Vhodné pro skupiny
  • Vhodné pro školní třídy
  • Vhodné pro děti (6 - 10 roky / roků)
  • Domácí zvířata povolena
  • Vhodné pro jednotlivce
  • Vhodné s přáteli
  • Vhodné ve dvou
  • Vhodné s dítětem

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Schloss Katzenberg
Katzenberg 1
4982 Kirchdorf am Inn

telefon +43 7758 2251
mobilní +43 664 3413094
E-Mail gutsverwaltung@schloss-katzenberg.at
web www.schloss-katzenberg.at
http://www.schloss-katzenberg.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku
kontaktní osoba
pan Hans-Jörg Steinbrener
Katzenberg 1
4982 Kirchdorf am Inn

telefon +43 7758 2251
mobilní +43 664 3413094
web www.schloss-katzenberg.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA