Hledám
Hledat
Zavřít

Tourismusverband Bad Ischl

Bad Ischl, Oberösterreich, Österreich
  • vhodné za každého počasí
  • Nabíjecí stanice na elektrokola

Vítejte v Bad Ischlu!


Trinkhalle je dnes jako "Haus des Gastes" kulturním centrem města a slouží jako dějiště koncertů a výstav. Od roku 2008 sídlí v Ischl Trinkhalle turistické sdružení Bad Ischl a kulturní platforma.



Bad Ischl - nejkrásnější letní svěžest

Málokterému jinému historickému městu se podaří přenést historii do současnosti tak úžasně jako Bad Ischlu. Srdce Solné komory vám svým sympatickým způsobem přenesení historie do současnosti nabízí širokou škálu zážitků. Prostě ideální místo pro lenošení zaměřené na potěšení, sportovní výzvy, intelektuální a kulturní výlety nebo cokoli jiného, co rádi děláte.

Nemusíte listovat v historických knihách, abyste si představili královskou minulost Bad Ischlu. Stačí pohodová procházka městem. Na nejživější svědky minulosti narazíte v každém zákoutí. Především císařskou vilu, kde císař František Josef pobýval každé léto po více než šest desetiletí ve svém nezamlženém Bad Ischlu. Přijela sem však i řada dalších osobností, které z města vytvořily kosmopolitní centrum Rakouska, jímž je dodnes. A v roce 2016 se vítězstvím v soutěži Entente Florale ukázalo také jako nejkvětinověji vyzdobené a nejživější město v polovině Evropy. Získáním titulu "Evropské hlavní město kultury 2024 " s mottem "Kultura je nová sůl" se Solná komora s Bad Ischlem jako kandidátským městem rozvíjí v kulturní region, který je symbolem inovací, odvahy a touhy přetvářet vlastní budoucnost.

Program plný akcí

Je tedy docela možné, že se již brzy budete procházet po ischlské esplanádě na břehu řeky Traun. V císařských dobách tak činili umělci jako Franz Grillparzer, Johann Nestroy a Franz Lehár spolu s dalšími osobnostmi a zanechali zde svou stopu až do dnešních dnů. Například každoroční Lehárův festival je považován za jednu z nejzajímavějších operetních akcí v Evropě. Pro milovníky opery malého rozsahu s vysokými nároky je to povinnost. Ischl pro vás naplňuje kalendář letních akcí i mnoha dalšími událostmi. Například každodenními lázeňskými koncerty v lázeňských zahradách nebo v historické Trinkhalle. Ale také s vrcholnými akcemi současného umění, vinnými slavnostmi Wine Roas nebo sérií akcí "Císařské dny " zahrnující Císařské slavnosti, Císařský jarmark, Císařskou procházku a mnoho dalšího.

Nákupní centrum pod modrou oblohou

Zejména Kaiserbummel se ukazuje jako dokonalý příklad toho, kolik espritu a rušné pohody vás naláká k nákupům a zábavě v Bad Ischlu. Městečko totiž působí dojmem prostorného, světlého a květinami vyzdobeného nákupního centra pod modrou oblohou, kde najdete spoustu krásných věcí. Především však typické ischlské výstavní kousky. Od místních krojů přes moderní, ručně vyráběné šperky až po tradiční kloboukovou módu od nejznámějšího a nejtradičnějšího rakouského výrobce. Nesmíme zapomenout ani na sladké speciality bývalého císařského a královského dvorního dodavatele a cukráře Zaubingera. Dvorní dodavatel a cukrář Zauner. Město se svým mírným, povzbuzujícím klimatem však podporuje také fyzickou a duševní rovnováhu a sportovní aktivity.

Dojemné okamžiky v hojném počtu

Užijte si rozsáhlý lázeňský a wellness program včetně slaných procedur v moderním EurothermenResortu Bad Ischl. Využijte široké nabídky sportovních aktivit a výletů ve městě i v jedinečném horském a jezerním světě všude kolem. Včetně celkem 200 kilometrů turistických tras. Například na Katrin, místní horu Ischlu. Za odměnu vás tam čeká nejen útulná horská chata, ale také 360° panoramatický výhled na Solnou komoru. Nejlepší odměnou pro milovníky horských kol je přibližně 1 200 kilometrů dlouhá síť stezek, které můžete projet na kole přímo z Ischlu. Novinka: Salzkammergut BergeSeen eTrail (640 km a 14 000 m n. m.)
Pro plavce, milovníky slunce a hobby rybáře je v okolí k dispozici přibližně 70 jezer Solné komory. Tenisové kurty, dvě horolezecké tělocvičny, golfové hřiště a jezdecké areály doplňují sportovní nabídku města, které ve své velkorysosti projevuje pochopení i pro vaše výlety do okolí.


V centru Solné komory

Bad Ischl jako srdce regionu je centrem všech možností. Za 20 minut jízdy autem můžete být v oblasti Hallstatt, která je světovým dědictvím, s nejstarším solným dolem na světě. Stejně rychle se dostanete do porcelánového městečka Gmunden a k jezerům Bad Aussee a Altaussee, odkud vede působivá panoramatická horská silnice na Loser. Dalším blízkým cílem je samozřejmě Mozartovo město Salcburk, vzdálené pouhých 55 kilometrů. Ale ať už cestujete kamkoli: Bad Ischl na vás čeká!



Užijte si čas!

Udělejte si na Bad Ischl čas i v zimě a dejte mu zcela novou kvalitu. Protože v srdci Solné komory nejde o to, abyste si čas maximálně užili, ale abyste si prostě vychutnali každý okamžik. Těšte se na nádhernou zimní krajinu a mnohá velká i malá překvapení, která si pro vás císařské město v bílé sezóně připravilo.

Každá doba je ideální pro návštěvu Bad Ischlu. Protože město uprostřed jedinečné přírodní krajiny Solné komory vás umí v každém ročním období nadchnout svým zvláštním kouzlem a rozmanitostí. Rozmanitostí, která je zejména v zimě pozoruhodná, ne-li neuvěřitelná. Jakmile přijedete, Bad Ischl pro vás odhalí svou třpytivě bílou sněhovou pokrývku. Pod ní na vás čeká jedinečný svět zážitků, který s největším potěšením splní vaše přání, touhy a preference.

Užijte si dovolenou ve městě, které je centrem všech možností! Tam, kde kultura oplývá a kde jsou v blízkosti nádherná lyžařská střediska. Kde můžete načerpat síly v nádherném EurothermenResortu nebo si zalyžovat či zasněžovat v okolních horách a na nedotčených alpských pastvinách. Užijte si město, které si zachovalo své autentické tradice. A ve kterém vás velmi rozmanitá gastronomie nezve ke stolu s hlasitým řevem, ale ve vší vstřícnosti.





Dobíjecí stanice
  • Nabíjecí stanice pro kola (bezplatná)
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • centrum horských kol Salzkammergut
  • Vhodné za každého počasí

Bezbariérový přístup: Nejsou splněny všechny body zákonné rakouské normy. V podstatě je tento objekt bezbariérový a není potřeba asistence.

Přístup
  • přístup po rampě

kontakt & servis


Tourismusverband Bad Ischl
Auböckplatz 5/Trinkhalle
4820 Bad Ischl

telefon +43 6132 27757
E-Mail office@badischl.at
web badischl.salzkammergut.at
https://badischl.salzkammergut.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku navštiv nás na Instagram
kontaktní osoba

Tourismusverband Bad Ischl

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA