Hledám
Hledat
Zavřít

Mattighofen

Mattighofen, Oberösterreich, Österreich
Mattighofen – město s pohnutou historií a perspektivní budoucností Mattighofen má nejstarší název obce v okrese Braunau. Město bylo pojmenováno podle říčky Mattig. Již od raného středověku byl Mattighofen hlavním místem a správním centrem regionu. Nejprve jako vévodský dvůr, od roku 757 jako královský hrad. Právo trhu pochází z 15. století.

Vzhledem ke své centrální funkci a regionálnímu významu byl Mattighofen povýšen v roce 1986 na město. V ekonomicky atraktivní lokalitě pracuje více než 3 500 lidí v cca 350 firmách. Asi 6 000 obyvatel oceňuje širokou nabídku ve všech oblastech života.
Široká škála vzdělávacích, kulturních a společenských institucí pomáhá upevnit význam města jako významného regionálního centra. Tato pozice byla posílena i uspořádáním "Hornorakouské zemské výstavy 2012".

Mattighofen může mnohé nabídnout i jako obchodní místo. Maloobchodní i specializovaná síť je hustá a rozmanitá. Tady se ještě klade velký důraz na odbornost a osobní poradenství. Díky tomu je město přirozeně vzniklým nákupním centrem s individuálními nároky na kvalitu a atraktivní alternativou k „masovému nakupování“.

Mattighofen nabízí kvalitní vyžití: rozlehlé lesní oblasti jsou ideální pro dlouhé výpravy. V bezprostřední blízkosti se nacházejí atraktivní jezera, termální lázně a 2 golfová hřiště. Město samotné má velkorysé koupaliště a mnoho rekreačních zařízení pro všechny věkové skupiny.

Gastronomická nabídka je lákavá. Klasické kavárny, pochoutky z Innviertelu, tradiční a mezinárodní kuchyně, relaxační koktejl v baru nebo osvěžující pivo na zahrádce – nabídky pro fajnšmekry v mnoha variantách.

kontakt & servis


Mattighofen
Kaufmannschaft Mattighofen
Stadtplatz 44
5230 Mattighofen

mobilní +43 664 7611828
E-Mail office@mattighofen-erleben.at
web www.mattighofen-erleben.at
http://www.mattighofen-erleben.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA