© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Schneeschuwandern im Mühlviertel in der Nähe von Bad Zell.
Hledám
Hledat
Zavřít

Hora s výhledem na Mühlviertel

Sternstein/Hvězdná se tyčí do výšky svých 1 125 metrů severně do Bad Leonfeldenu na hranici Horního Rakouska a České republiky.

Na jeho zalesněném vrcholu stojí rozhledna Sternsteinwarte, převyšující špičky okolních stromů. Schody vedoucí k vyhlídce v koruně kamenné věže jsou poslední částí putování za panoramatickým výhledem na vysočinu Mühlviertelu. První etapou je úvodní úsek okružní trasy, který může začít například na náměstí Bad Leonfeldenu. Jen kousek od trasy leží horský hostinec Waldschenke, jenž může být příjemnou gastronomickou zastávkou. U hostince se nachází také parkoviště pro všechny turisty, kteří si chtějí svou cestu trochu zkrátit, třeba když jsou ve skupině i děti. Celý okružní výlet s návratem do Bad Leonfeldenu trvá asi tři hodiny pěší chůze.    

Hornorakouská centrála cestovního ruchu, Informace
Freistädter Straße 119
4041 Linz

Telefon +43 732 221022
E-Mail info@hornirakousko.at
Web www.hornirakousko.cz/

Související doporučení:

Bad Leonfelden

Rozhledna Sternsteinwarte

Na 1125 m vysoké Sternstein je Sternsteinwarte, který byl otevřen 20. října 1899. Pokud se budete snažit vylézt po schodech na vrchol věže, budete mít magický panoramatický výhled na Mühlviertel.

více k tomu
 

Bad Leonfelden

Bad Leonfelden už po století nabízí odpočinek, lázně a zdraví, stejně jako relaxační dovolenou nebo zajímavý denní výlet. Zveme Vás k využití naší rozmanité vypracované nabídky, a jsme Vám k kdykoli dispozici pro poskytnutí informací, zodpovězení…

více k tomu
Bad Leonfelden

Berggasthof Waldschenke

Navštivte naši domovskou stránku www.waldschenke.atVítejte ve Waldschenke am Sternstein Jsme rodinný podnik v hornorakouském regionu Mühlviertel. Najdete nás 3 km od Bad Leonfeldenu, na jižním svahu Sternsteinu, v nadmořské výšce 960 m. Když se v…

více k tomu