© Foto: Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Landschaft im Mühlviertel
Grüne Hügellandschaft im Mühlviertel
Hledám
Hledat
Zavřít

Nejkrásnější perla jezera Traunsee

Zažijte Gmunden z různých perspektiv: během procházky k jezernímu zámku Ort, z hladiny jezera, s velkou porcí umění a kultury.

Gmunden na severním konci jezera Traunsee je historickým klenotem. Jako centrum obchodu se solí zaujímalo město strategicky důležité postavení: přímo na tom místě, kde řeka Traun opět opouští jezero a pokračuje ve své pouti směrem na sever. Blahobyt oněch dob, kdy se sůl přepravovala vodní cestou na lodích, se dodnes odráží na honosných fasádách. Téměř povinná je návštěva jezerního zámku Ort, dominanty Gmundenu. Zvláště impozantní obraz skýtá Gmunden při pohledu z lodi plující po jezeru. Plavba po jezeře je dobrou příležitostí k dosažení východního břehu jezera Traunsee, kde můžete pobýt v jedné ze zahrádek restaurací – třeba u hotelu Grünberg am See. Na této straně jezera se nabízí kulturní pěší procházka za historií Země po stezce „Gmundner Jahrtausendweg“.

Náš tip: Zájemci o kulturu navštěvují Gmunden v době festivalových her Solné komory „Salzkammergut Festwochen“, aby si vychutnali nabídku od divadelních po hudební představení i literární programy.

Související doporučení:

 

Gmunden am Traunsee

Advent v Gmunden na starém městě Termíny vždy v pátek 14:00 - 20:00 h, sobota 10:00 - 20:00 h a neděle 10:00 až 18:00 h: 30.11. -02.12.; 7.- 9.12.; 14.-16.12. a 21.-23.12.2012 Živé město s jižním šarmem neztratilo od svého jmenování lázeňským městem…

více k tomu