Hledám
Hledat
Zavřít

St. Gilgen am Wolfgangsee

St. Gilgen, Salzburg, Österreich
Při procházce hezkou vesničkou St. Gilgen na severním břehu jezera Wolfgangsee si můžete vychutnat idylickou atmosféru vesnice v kombinaci s vytříbeným stylem.
Zde, kde jezero Wolfgangsee stále patří k Salcbursku, má své kořeny i jeden z nejslavnějších synů Salcburku: matka Wolfganga Amadea Mozarta Anna pocházela ze Sankt Gilgenu a Mozartova sestra Nannerl žila dlouhá léta v Sankt Gilgenu, necelých 30 kilometrů od Mozartova města.

Svatý Gilgen je místo plné tradic, kulturních památek, nádherné architektury a neopakovatelných míst: Před idylickým zálivem Fürberg leží legendární Ochsenkreuz a nově postavená lanovka Zwölferhorn vás vyveze přímo z obce na stejnojmenný vrchol. V zahradě evropského kláštera Gut Aich se pěstuje kolem stovky bylinek a místní historické muzeum vám umožní nahlédnout do venkovských zvyků. V nádherných zahradách pro hosty se podávají Salzkammergut Reinanken a pochutnává se na ručně vyráběných Mozartkugeln a Nannerl-Schmatzerl. Svatý Gilgen je skutečným pokušením na jezeře Wolfgang.

kontakt & servis


St. Gilgen am Wolfgangsee
Wolfgangsee Tourismus Gesellschaft, Büro St. Gilgen
Mondsee Bundesstraße 1a
5340 St. Gilgen

telefon +43 6227 2348
fax +43 6227 2348 - 9
E-Mail st.gilgen@wolfgangsee.at
web www.wolfgangsee.at
https://www.wolfgangsee.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA