Hledám
Hledat
Zavřít

Státní hudební škola Bad Leonfelden

Bad Leonfelden, Oberösterreich, Österreich
  • vhodné za každého počasí

65 let výuky přináší ovoce: naši absolventi jsou laureáti cen, uznávaní umělci a učitelé.
V březnu 1949 nabídli hudebně milující učitelé Alfred Höß, Anton Westenthaler a Franz Moser lekce hudební školy, které byly pod patronací katolické vzdělávací organizace. Důraz byl kladen na školení mladých hudebníků pro sborový sbor, salónový orchestr a dechovku.

Když byla hudební škola založena v roce 1949, Dr. Aldemar Schiffkorn, konzultant Ernst Huber, Dechant P. Walter Pühringer, Alfred Höß, Franz Moser a Anton Westenthaler si zasloužili. V jeho čele stál Rudolf Scholl, tehdejší ředitel školy, který se vždy snažil vzdělávat hudebníky.
Vzhledem k neustále rostoucímu počtu žáků byla nutná místní zastřešující organizace, a tak nyní hudební školu převzalo nově založené hudební sdružení. Následně byla však hudební škola z finančních důvodů oddělena od hudebního klubu a umístěna pod tržní město Bad Leonfelden, které převzalo sponzorství podle usnesení městské rady z 26. října 1964.
Po smrti nevýhod. Rudolf Scholl byl pověřen řízením hudební školy OSR Franzem Moserem. Během této doby byla hudební škola schopna zaznamenat velký vzestupný trend a byla velmi populární ze všech stran.
V roce 1970 převzala funkci ředitele OSR od Franze Mosera paní ředitelka Gisela Lehnerová.
V roce 1977 vstoupil v platnost zákon o Horní Rakouské hudební škole přijatý státním parlamentem. Tento zákon vytvořil v Horním Rakousku příkladný systém, který nabízí mladým lidem možnost absolvovat komplexní hudební školení s vysoce vyškolenými učiteli. Hudební škola v Bad Leonfelden byla převzata ve Státní hudební škole v Horním Rakousku a od 1. září 1977 je „Státní hudební školou“. Vzhledem k velkému nárůstu a stále rostoucímu počtu studentů se potřeba samostatné budovy hudební školy stále zvýšila.
Pod vedením paní Girely Lehnerové a díky velké podpoře starosty Alfréda Hartla a tržního města Bad Leonfelden byl tento projekt realizován ve spolupráci se státem Horní Rakousy a nová, současná budova školy byla otevřena 9. října 1998 .
Konrad Ganglberger je ředitelem Státní hudební školy Bad Leonfelden od září 2007.
Pobočky v Oberneukirchenu (od 1. září 1991, kurz byl zahájen 9. září 1991) a Vorderweißenbach (od 1. září 2003, kurz byl zahájen 8. září 2003) jsou napojeny na Landesmusikschule Bad Leonfelden.
Mnoho studentů je oceněno na národních a mezinárodních hudebních soutěžích. Někteří bývalí studenti jsou nyní sami učiteli nebo pracují jako uznávaní umělci.

Pondělí 8:30 až 11:30, 2:30 až 4:30


Úterý - pátek 8:30 - 11:30

dny pracovního klidu / zavírací dny
  • Sobota
  • Neděle
  • svátek
Parkování
  • parkovací místa: 50
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
Všeobecné informace o cenách

www.lmsbadleonfelden.at/schulgeld/

  • Cena na vyžádání
  • Vhodné za každého počasí
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Státní hudební škola Bad Leonfelden
Kirchenplatz 2
4190 Bad Leonfelden

telefon +43 7213 6686
E-Mail ms-bad-leonfelden.post@ooe.gv.at
web bad-leonfelden.landesmusikschulen.a…
https://bad-leonfelden.landesmusikschulen.at

kontaktní osoba
Dir. Konrad Ganglberger

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA