Hledám
Hledat
Zavřít

Hagenberg im Mühlkreis

Hagenberg im Mühlkreis, Oberösterreich, Österreich
Obec uprostřed krajiny Mühlviertel působí na návštěvníky zajímavou atmosférou. Ekonomika, studium a moderní pracovní místa kontrastují s odpočinkem, rekreací a čerpáním sil. První zmínka o zámku Hagenberg pochází z roku 1139. Během své existence byl majiteli přestavován a rozšiřován, až vznikl v 17. století hradní a zámecký komplex v renesančním stylu. Po rozsáhlém požáru v roce 1728 byl zámek znovu vystavěn, ale v následujících staletích hrozilo, že znovu zpustne. V 80. letech 20. století prošel zámecký areál rozsáhlou rekonstrukcí a jeho revitalizace dokonce získala ocenění.

Ve starém hradu je dnes výzkumný institut RISC Linecké univerzity Johannese Keplera. Hagenberg však nabízí víc než technologii a výzkum v softwarovém parku. Za prohlídku určitě stojí barokní zámecká kaple a přilehlý park s unikátními dřevinami. Zámecký areál je pro svoji jedinečnou atmosféru hojně využíván ke svatebním obřadům a společenským a kulturním akcím.

Odpočiňte si a načerpejte energii! Turistické cesty mezi Feldaist a Visnitztal budou skutečným požitkem pro všechny smysly.

Žulové krajině je připisována zvláštní mystika, která inspiruje a zve k odpočinku. Okružní cesty, které vedou přes louky a pole, kolem mlýnů a rybníků potěší rodiny v létě i v zimě nádhernými přírodními zážitky a radostí ze společného putování. Dávná kulturní krajina má kopcovitý ráz, ve kterém se střídají lesy a pole ve stále nových konstelacích. Neporušená a pestrá přírodní krajina v Mühlviertelu a zdravý vzduch zaručují kvalitní prožití volného času s vysokou rekreační hodnotu. Mírně zvlněnou krajinu s bizarními skalními útvary nejlépe poznáte na našich turistických cestách, na vycházkách s nordickými holemi, při vyjížďkách na koni nebo na horském kole. Rybaříte rádi? Místní rybník s překrásnou polohou bude pro vás výzvou. Petrův zdar!

Sídlo high-tech Hagenberg
Softwarový park Hagenberg proměnil malou obec v mezinárodní symbol inovace. S více než 1 000 zaměstnanci a 1 400 studujícími se softwarový park v posledních letech změnil na dynamické hospodářské centrum. Špičkový výzkum, vynikající vzdělávání, řada softwarových firem a intenzivní kongresové aktivity vytvářejí uprostřed regionu Mühlviertel mezinárodní atmosféru a lákají odborníky z celého světa.

Obec Hagenberg
Tel.: +43 7236/23 18-0
www.hagenberg.at

Softwarepark Hagenberg
Tel.: +43 7236/ 3343-0
www.softwarepark-hagenberg.com

kontakt & servis


Hagenberg im Mühlkreis
Gemeindeamt Hagenberg
Kirchenplatz 5a
4232 Hagenberg im Mühlkreis

telefon +43 7236 2318
fax +43 7236 23183
E-Mail gemeinde@hagenberg.ooe.gv.at
web www.hagenberg.at
http://www.hagenberg.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA