© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Schneeschuwandern im Mühlviertel in der Nähe von Bad Zell.
Hledám
Hledat
Zavřít

Hochburg-Ach

Hochburg-Ach, Oberösterreich, Österreich
Buďte vítání v rodném městečku Franze Xavera Grubera, skladatele slavné vánoční koledy „Tichá noc, svatá noc“!
​ Idylickou obec Hochburg-Ach obklopuje ze tří stran asi 9.000 ha rozlehlé zalesněné plochy Weilhartsforst.
Řeka Salzach tvoří na severozápadě hranici s krásným starobylým městem bavorských vévodů Burghausenem s nejdelším hradním komplexem Evropy (cca 1 km), který se rozkládá na plošině úbočí v údolí Salzachu na německé straně a jenž okouzluje pohádkově romantickým dojmem.
Kromě nádherných procházek na břehu řeky Salzach zvou k odpočinku také park zámku Wanghausen, další působivá místa i tematické zahrady na farské louce Ach. Malebná krajina láká četné hosty, aby se sem opět vrátili.    
 
Příznivci cyklistiky znají Hochburg-Ach jako výchozí a cílový bod pro cyklistické stezky, které vedou podél řek Salzach a Inn do Pasova a Salcburku nebo do a kolem oblasti Weilhartsforst. Zvláště oblíbená je cyklistická stezka Tauernradweg, vedoucí romantickým údolím řeky Salzach, které tu prochází těmi nejkrásnějšími úseky.
Území obce protínají také Evropská poutnická cesta VIA NOVA, vedoucí z obce Metten (Bavorsko) do St. Wolfgangu, a stezka „Helmbrechtspfad“, spojující německé sousední město Burghausen s Gilgenbergem.
 
Vydejte se na cyklistické nebo turistické stezky procházející obcí Hochburg-Ach a užijte si neuvěřitelnou rozmanitost tohoto místa! 

kontakt & servis


Hochburg-Ach
Gemeinde
Athalerstraße 3
5122 Hochburg-Ach

telefon +43 43 2255
fax +43 7727 225520
E-Mail info@entdeckerviertel.at
web www.hochburg-ach.at
http://www.hochburg-ach.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA